5G abonnementen zijn de manier van telefoneren van de toekomst. 5g is een systeem wat nog niet zo heel lang geleden is geïntroduceerd. Wanneer jij een 5G telefoon kopen gaat is er een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden. We hebben ze voor je op een rij gezet. Een razendsnel 5G abonnement is namelijk aantrekkelijk maar er zitten nog een aantal haken en ogen aan.

Voor meerdere budgetten
Een heel belangrijk punt wanneer je een 5G telefoon kopen gaat is dat niet iedere telefoon hiervoor geschikt is. Het internet is razend snel en dat stelt zo zijn eisen aan de processor in de telefoon. Niet ieder toestel is geschikt en dat blijkt wanneer je naar een verkoopsite toe gaat. Daar onderscheid je al snel de diverse telefoons die wel 5G bestand zijn. iPhone is het merk telefoons wat de meeste toestellen verkoopt die voor 5G geschikt zijn.

In principe zijn alle telefoons vanaf iPhone 11 geschikt om op het 5G netwerk te worden aangesloten. Ook grote merken als Samsung en Sony zijn in zekere mate geschikt. Wanneer je op een vergelijkingssite gaat kijken kom je naast de grote merken ook onbekende merken tegen die van Aziatische makelij zijn. Denk daarbij aan een merk als Oppo of Xiaomi. Deze merken hebben een mobiele telefoon vanaf 549 euro in het assortiment die geschikt is voor 5G. Een betaalbare 5G telefoon kopen is dan ook mogelijk.

Aanschaffen of wachten met een nieuw abonnement 5G
Een 5G abonnement is doorgaans een stukje duurder dan een 4G abonnement. Het is immers technologie die nog in de kinderschoenen staat. Dat is ook gelijk de reden waarom veel mensen nog even wachten met de aanschaf van een telefoon voor 5G.

De antennes zijn immers nog niet in het hele land opgebouwd en daarnaast is er dus nog geen sprake van een landelijk bereik. Woon jij in een buitengebied verwijderd van de grote stad dan is de kans groot dat er nog geen 5G antenne is gebouwd in jouw buurt waardoor je er nog geen gebruik van kunt maken. Daarnaast zijn er nog een hoop telefoons in de omloop die nog niet geschikt zijn voor 5G maar die wel goede andere specificaties hebben waardoor ze heel geliefd zijn.

Een 5g abonnement kopen
Wil jij een abonnement en een telefoon met 5g gaan kopen dan kan dit op meerdere manieren. De meest effectieve manier in deze tijd waarin we minder naar de winkel gaan is dat je goed online kijkt naar de diverse modellen die er te koop zijn die geschikt zijn voor 5G.

Daarnaast kijk je naar jouw wensen voor een dergelijk abonnement. Kijk goed naar je verbruik en informeer eventueel of je jouw abonnement nog kunt bijstellen tijdens de looptijd van je contract. Bedenk je verder goed dat je nog een relatief lange poos zult moeten wachten tot jouw 5g bereik ook echt landelijk is. Wanneer je budget hebt voor een oudere telefoon is het wellicht een beter idee om een sim kaart of abonnement voor een jaar te nemen en pas na een jaar een abonnement met 5G af te nemen.Door Stefan