Denk je er aan om een motorboot te huren in Friesland? Dit kan een fantastische manier zijn om de prachtige waterwegen van de regio te verkennen en een aantal van de verborgen schatten te ontdekken. Hier volgen enkele ideeën voor wat je kunt doen tijdens het huren van je eigen boot Friesland.

Verken de wijde meren van Friesland

Friesland staat bekend om zijn prachtige meren, die ideaal zijn om op te varen. Huur een motorboot en verken het gebied, geniet van het landschap en de rustgevende wateren. Dobber lekker weg over het Lauwersmeer of Sneekermeer en gun jezelf een stukje qualitytime. Ben je op pad met kinderen? Dan zijn er genoeg watersportactiviteiten waar zij zich aan kunnen vertoeven. 

Bezoek historische steden en dorpen 

Binnen de Friese regio vindt je genoeg charmante steden en dorpen die gemakkelijk per boot bereikbaar zijn. Stop in plaatsen als Sneek, Bolsward of Leeuwarden en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de provincie! Ga eropuit via de avontuurlijke vaarroutes en geniet als toerist in eigen land.

Vissen op de Friese wateren

Vissen is een populaire activiteit in Friesland en er zijn tal van uitstekende plekken om een lijntje uit te gooien. Of je nu een beginner of een ervaren visser bent, je zult zeker genieten van de rust en kalmte van het vissen op de meren.

Plan een fantastische picknick

Na een lange vaarroute kun je je boot kunt aanleggen en genieten van een ontspannende picknick met vrienden of familie. Pak een mandje in met lokale lekkernijen en geniet van een ontspannen lunch op het water. Wat wil je nog meer?

Zwemmen en zonnebaden

Op een warme dag is er niets beter dan een verfrissende duik in het meer en genieten van de zon. Veel van de meren in Friesland hebben afgelegen strandjes waar je dat gemakkelijk kunt doen. Maar pas op! Het is van belang dat je jezelf goed insmeert met SPF. Aan het water verbrand je namelijk een stuk sneller dan gedacht. 

Je eigen motorboot huren?

Met deze handige tips weet je zeker je dag te vullen in de regio rondom Leeuwarden. Wil jij je eigen motorboot huren in Friesland? De lokale bootverhuurders helpen je graag verder met het vinden van de perfecte match! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *