Broken phones on cracked screen details of the cell phone repair tools

Shit, je iPad is stukgegaan. Nu sta je voor de keus om een nieuwe te kopen of om hem te laten maken. Is er een betere optie en zo ja, welke dan? We zetten de verschillende voor- en nadelen voor je uiteen.

Check voor je begint aan deze keuze zoektocht eerst of je iPad toevallig verzekerd is in het abonnement of in je inboedelverzekering. Misschien val je zelfs nog in de garantieperiode. In dat geval kun je de iPad naar een Apple winkel brengen of opsturen om te laten repareren.

Mocht dit niet het geval zijn is het zeker een optie om een nieuwe iPad te kopen. Is jouw iPad al wat verouderd is en hoef je hem niet verder af te betalen? Dan kan het leuk zijn om over te stappen naar een nieuwer of mooier model. Het kost wat geld, maar ja, ongelukken gebeuren en met een nieuw toestel kun je weer even vooruit.

Tip: verkoop je oude iPad alsnog! Ook al zit er schade aan, de losse onderdelen kunnen vaak nog wel gebruikt worden gebruikt. Dat drukt de kosten gelukkig weer een beetje.

Echter hoeven we je denk ik niet uit te leggen dat het laten maken van je iPad stukken goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe iPad. Naast dat het de goedkopere optie is, zijn er nog meer voordelen verbonden aan het laten repareren van je iPad.

Zoek een goede zaak om je reparatie bij te laten doen. De meeste zaken hebben een snelle repareerperiode, bieden 12 maanden garantie na de reparatie en gebruiken originele onderdelen van Apple en iPads zelf en niet van andere merken. Hierdoor kun je de kwaliteit van de reparatie toch wel vaak garanderen. Een landelijk gevestigd bedrijf voor de reparatie van telefoons, tablets en laptops is bijvoorbeeld Phone Repairs.

Iets dat meeweegt in deze beslissing is ook of je nog bij de bestanden op de iPad kunt. Het is natuurlijk jammer om heel veel foto’s, berichten en meer kwijt te raken. Met een reparatie kun je op je vertrouwde omgeving binnen de kortste keren een back up maken, zodat dit niet meer voor komt. Veel reparatie zaken kunnen je ook helpen met het terughalen van je bestanden, ook als je de telefoon niet wilt laten repareren. Dit heet Data Recovery.

Kortom, iedere situatie is uniek. Overweeg daarom goed wat voor jou het beste werkt en zet de kosten van een nieuwe iPad tegenover de kosten van een reparatie. Met de lange garantie en het terughalen van jouw data is het vaak als we naar het totaalplaatje kijken goedkoper om je iPad te laten repareren bij een vertrouwde zaak. Ben jij op zoek naar een vertrouwde winkel bij jou in de buurt? Ga dan langs bij Phone Repairs, een iPad reparatie in onder andere Den Bosch.

Door HV Media